A Casa do Chao, en Navia de Suarna, acolleu o martes 16 de xaneiro unha feira para seguir achegando aos establecementos turísticos da zona a iniciativa de ‘A Despensa de Ancares Terras de Burón’. O evento estivo organizado polo Grupo de Desenvolvemento Rural (GDR) Montes e Vales Orientais, en colaboración co Polo de Emprendemento e Apoio ao Emprego da Montaña, e estaba dirixido aos produtores agroalimentarios do territorio e responsables de establecementos turísticos, así como a persoas emprendedoras que puideran estar interesados en participar na iniciativa “Cociña de Ancares Terras de Burón”, empresas, entidades do eido turístico, responsables institucionais e prensa.
A feira foi unha nova xornada de traballo coa que dar a coñecer ‘A Despensa de Ancares Terras de Burón’, unha iniciativa que pretende tender pontes e xerar sinerxias entre o sector turístico e o agroalimentario para tecer unha rede colaborativa e así conseguir incorporar os alimentos e produtos que se producen na zona, tales como pratos xa cociñados, conservas, embutidos ou bebidas, aos establecementos turísticos que non dispoñen de cociña nas súas instalacións. Desta maneira, os visitantes que se hospeden nos locais do territorio que abarca o Xeodestino Ancares Terras de Burón, poden coñecer e acceder a distintos produtos de proximidade.
Nesta ocasión, diferentes produtores que xa forman parte de ‘A Despensa de Ancares Terras de Burón’ fixeron unha exposición e degustación dos seus produtos e explicaron que e como se produce no territorio, coa finalidade de seguir sumando empresas á iniciativa.
A feira, que deu comezo ás 12 do mediodía, contou co seguinte programa:
- 12h. Recepción e benvida de participantes
- 12.20h. Presentación dos traballos realizados no marco da iniciativa ‘A Despensa de Ancares Terras de Burón’, o estado actual do proxecto e as liñas de futuro. Esta presentación levarona a cabo Iván Sánchez, técnico do Polo de Emprendemento e Apoio ao Emprego da Montaña e Fe Álvarez, xerente do GDR3 – Montes e Vales Orientais.
- 12.40h. Reflexións sobre boas prácticas de colaboración entre axentes do territorio, emprendemento feminino e igualdade. Participaron Sandra Vázquez, Secretaria Xeral de Igualdade da Consellería de Promoción do Emprego e Igualdade; Margarita Ardao, Directora Xeral de Emprendemento da Consellería de Promoción do Emprego e Igualdade e a chef Lucía Freitas, que presentou o proxecto “Amas da Terra”.
- 13h. Exposición e degustación de produtos de ‘Cociña de Ancares Terras de Burón’. Networking entre participantes.
- 14h. Peche da xornada.